başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Güzel bir durum değerlendirmesi yapalım :)
Oral diagnoz bölümünde çok fazla hasta bakılır, hocaları sevilir fakat o iğrenç sözlü yüzünden 5 hafta düzgün yiyip içilmez o günü düşünmekten.
Asistanlar sakindir zorlayıcı ego kasan hareketlere girmezler
Klasikleşmiş sözü Selami abi 3e hasta alabiliriiiiiiz :)

Endo bölümü en sevilmeyen asistanların en uyuz olduğu bağırmak için bağırdığı ego kastığı bir bölümdür. Geldiği zamanlar çok sevilen ponçik asistanlar bile bozulmuş nefret edilen asistanlar durumuna gelmiştir.
Zaten asistanlar da birbirinden nefret eder :)
Klasik sözü 1 mm kısa kalmışsıııın bir daha yaparsan 100 puan ceza veririiiiiim yeter artıkkkkkk

Restoratif bölümü aşırı eğlenceli herkesin
tedaviye geçsem de dinlensem dediği bölümdür. Asistanlar arasında bir gruplaşma var ve stajyerlere çok bulaşmazlar. Klasikleşmiş restoratif sözü Ablacııııım basamakta çürük vaaağğr :)

Pedodonti bölümü fakültenin en minnoş bölümüdür asistanları da hep çok minnoştur en sabır işi isteyen zorlayan bölüm olmasına rağmen sakinliklerini korumaları hayret edicidir. Pedodonti de hocalar sevilmez :) ya bazısının konuşmasını dinlemek hayattan soğutur ya birinin tiz sesini 2 saat dinlemek
Klasikleşmiş sözü vaka hastası bulursanız haber verir misiniz

Cerrahi bölümü en klas bölümdür asistanları sert olmasına rağmen belki de en çok sevilen asistanlardır. Kadını da erkeği de harbi delikanlıdır. Gereksiz kurallar çoktur oturmak yasak gibi ama cerrahi stajını almaktan herkes mutluluk duyar. Hocanın asistanları azarladığı tek bölümdür. Klasikleşmiş sözü Asistaaaan bu çocuk neden ağlıyor :)
Ve bana yaz applaaam :))

Protez bölümü stajyerlerin ellerinde defterle hoca beklediği asla kimsenin o kapıyı açmadığı bol hüzünlü bir stajdır. Hocası çok bağıran tiz sesli bir kadındır ve çok sevilir. Hatta fakültede en sevilen hocadır. Gelelim o zalım asistanlara. Onay vermekten korktukları için stajyeri çok uğraştırır orayı düzelt burayı düzelt olmamış rpt demeye bayılırlar. Ellerinde bir eldiven kutusuyla tüm kliniği tavaf ederler ara ara da ortadan kaybolurlar
Klasikleşmiş sözü. Eveeeeeet kimin teslimi var bugün :))



Gelelim perio bölümüne :) burası rahat bir stajdır asistanlar da hocalar da kendi kafasına göre takılır kulaklıkla müzik dinleyerek hasta bakan asistanlar vardır bu bölümde. Erkekleri genel olarak kaslıdır ve yürüyüşleriyle biraz dalga geçilir fakültede sevgili olaylarına çok girerler bölümler arası :)
Klasikleşmiş sözü tamam bittiyse kaldır hastayı

Fosilleşmiş ortodonti bölümü hakkında söyleyeceklerim dusla gelen ve doktora yapan asistanların kapıştığı savaş içerisinde olduğu kavgası entrikası asla eksik olmayan bir bölümdür. Hocaları genel olarak sevilmez notlar 150 yıllıktır nottaki aynı cümleyi isterler yoksa tamamen sıfır verirler.
Klasikleşmiş sözü 5 lerden biri gelsiiiiiiiiin
diş dizisinin en arkasında yer alan, üçüncü büyük azı dişleridir. genellikle yirmili yaşlarda süren bu dişler çoğu zaman çenedeki yer darlığı, sürme pozisyonundaki sapma veya ilgili bölgedeki kemik yoğunluğu gibi sebeplerle kısmen çıkmakta (sürmekte) veya çene kemiği içinde gömülü durumda kalmaktadır
Sadece merak ve gözlem için soruyorum çevrede herkes farklı alıyor yazabilir misiniz?
üst çenede orta hat üzerinde santral dişlerin gerisindeki bu çıkıntı, üst ön dişlerin diziminde rol oynar.
santral dişlerin insizali-insiziv papilla arası mesafe 8-10mm.
Hareketli mukozayla hareketsiz mukoza arasındaki sınırdır.
Protezin tutuculuğu ve rahatlığı açısından önemlidir.
Hemen tedavi edilmesi gereken ciddi,hayatı tehdit eden alerjik bir reaksiyondur. Atlattıysa ne mutlu biz diş hekimlerine.
yalnız bırakmazsanız güzel olur dostlar

en son yazılan kelimenin son harfiyle başlamak kaydıyla sizde unutulmaz anısı olan, diş hekimliği kapsamında herhangi bir malzeme, ders vs yazın, hikayesiyle birlikte

start veriyorum:

farma dersinde karın boşluğunda toplanan sıvıya ne ad verilir, sorusuna verdiğim yanıt

hemoabdomen
İlk hastanızı hatırlıyor musunuz?
Benim ilk hastam pedodontide bir kız , 26numara kuafaj. Hocam kan geliyo napiyim demiştim, hoca da arkasını dönüp gitmişti.Buse hocaya selam olsun ,unutmadık.
Manı diğer siyah dolgu kimyasal tutunmayan fiziksel tutunan iyi yapılırsa dost taşırılırsa düşman olan dolgu.(bkz:ahmet hoca) amalgamı çok sever
Süreç bittiğinde insanlarla iletişim kurmakta zorlandığınız, yolda motorsiklet görünce dahi durup inceleyecek hale geldiğiniz sayko olaydır. Kendime ne yaptım ben böyle ya diye düşünmenize sebep olur ama yine de verdiğiniz emeğe sahip çıkmak için iyi ki yaptım dedirtir. Tabii sonuç istediğiniz gibi gelmemişse Allahım neydi günaaahım, günaahım neydi Allahım diye ortalıkta dolanabilirsiniz. En nihayetinde bu sınav şans işi çok da şey yapmamak lazım.
Gerçekten her gün ciddi ciddi düşündüğüm sorun. Asistanlar hocaların tribi, cebimizden harcayıp 5 kuruş maaş almamamız derken sinir/stres katsayım arşa çıktı. Yurtdışı düşünmüyor olsam çoktan bırakmıştım. Mezun olduğumda buraya okuduğum fakültedeki bütün hoca ve asistanları tek tek eleştirerek size bir “How to pick dental school 101” dersi vereceğim. Ki siz benim yaptığım hatayı yapıp bu Allah’ın belası yere gelmeyin
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ilkini bu sene düzenlediği ve çeşitli müzik aktivitelerini de içeren esasında kardan diş yapmak yarışmasına dayanan eğlenceli ve diş hekimliğiyle sanatın harman olduğu keyifli bir festival. ileri ki yıllarda uluslararası alanda bir değere sahip olması ihtimaller arasında (*)
Herkesin bildiği gibi 2010dan sonra her yere mantar gibi devlet veya vakıf üniversitelerinde diş hekimliği açıldı ve kontenjanları da yeterli öğretim üyesi varmış gibi kapasiteye göre aşırı fazla sizce bu okulların akibeti ne olmalı veya şuanki yada yeni gelen bir iktidar acil olarak bu konuda ne yapabilir ? Kapatmak dile kolay ama yapılması zor gibi gözüküyor aslında en radikal ve temiz çözüm bu gibi,kontenjanları sert bir şekilde düşürmek daha yumuşak bir fikir gözüküyor ama ne yapılacaksa yapılsın bir an önce yapılmalı diye düşünüyorum dünyada diş hekimi enflasyonu olan tek ülke Türkiye.Herkes farkında ama aklına bu gerçeği getirmek istemiyor
gerilmenin, malzeme şeklini kalıcı olarak değiştirmeye yeterli olduğu şekil değişiklikleridir.